A A A

„Ziua Ușilor Deschise” la Judecătoria Criuleni

25 Octombrie 2022 | 79

Cu prilejul „Zilei Juristului” care este sărbătorită la 19 octombrie și “Zilei Europene a Justiției Civile” care este marcată în fiecare an la 25 octombrie, Judecătoria Criuleni a organizat evenimentul „Ziua Ușilor Deschise” în ziua de vineri, 21 octombrie 2022. În această zi, Judecătoria Criuleni a oferit oportunitatea tuturor doritorilor de a cunoaște ce se întâmplă dincolo de ușile sălilor de judecată.

În calitate de oaspeți, Judecătoria Criuleni i-a avut pe elevii clasei a XII-a ai Liceului Teoretic „Boris Dînga”, elevii Școlii Profesionale din or. Criuleni și elevii clasei a IX-a ai Gimnaziului Ustia. Scopul acestui eveniment a fost de a transmite o imagine reală, clară și concludentă asupra activității instanței de judecată, condițiilor de muncă ale judecătorilor și personalului care ajută la înfăptuirea justiției, precum și oferirea informațiilor pentru o mai bună cunoaștere a aspectelor practice care țin de înfăptuirea actului de justiție. De asemenea această vizită a contribuit la edificarea unei educații și culturi juridice în rândul tinerilor, în vederea preveniri faptelor antisociale și imorale.

A fost oferit accesul în încăperile care prezintă importanță pentru activitatea judiciară: Secția Evidență și Documentare Procesuală, birourile judecătorilor, sălile de ședințe, arhiva. S-a explicat vizitatorilor care sunt etapele unui proces judiciar, ciclul de viață al unui dosar, au fost familiarizați cu angajații instanței și cu obligațiunile lor de serviciu. Elevii au fost îndrumați să aleagă domeniul juridic în continuarea studiilor lor.

Prin intermediul acestui eveniment, s-a amintit că justiția este în primul rând, și cel mai important, un serviciu pentru cetățeni, care le dă dreptul de a-și rezolva disputele și de a-și afirma și apăra drepturile. S-a adus la cunoștința oaspeților că instanțele de judecată desfășoară o activitate de interes public în slujba cetățenilor.

Evenimentul s-a desfășurat fără a perturba și a influența activitatea instanței. Acesta s-a încheiat cu înmânarea diplomelor de participare și o fotografie de grup.

 

 

 

_______________

Șef serviciu Generalizare, Sistematizare,

Monitorizare a Practicii Judiciare și Relații Publice,

Stavila Cristina