A A A

Arest la domiciliu pentru șoferul camionului care a lovit un microbuz cu pasageri la Măgdăcești

15 Aprilie 2024 | 55

Șoferul camionului care a intrat într-un microbuz cu pasageri la Măgdăcești a fost plasat în arest la domiciliu pentru 30 de zile. Decizia a fost luată ieri, în data de 14.04.2024, de către judecătorul de instrucție din cadrul Judecătoriei Criuleni, sediul Central.

Procurorul susține că aplicarea măsurii preventive sub formă de arest la domiciliu a fost necesară în vederea desfășurării procesului penal în condiții optime, totodată, deși din comportamentul învinuitului nu ar rezulta un risc sporit de a se eschiva de la urmărirea penală, consideră hotărârea instanței întemeiată, deoarece pe caz urmează să fie efectuate multiple acțiuni în vederea stabilirii tuturor circumstanțelor comiterii faptei. Totodată, în privința învinuitului a mai fost aplicată și „ridicarea provizorie a permisului de conducere a mijloacelor de transport” până la soluționarea cazului în fond de către instanța de judecată și emiterea unei hotărâri definitive.

Bărbatul urmează sa fie monitorizat de oamenii legii printr-o brățară electronică. Deși. pledează nevinovat, și-a manifestat intenția de a ajuta părțile vătămate, care se află în stare gravă.

Accidentul a avut loc joi dimineața, 11.04.2024,  la intrare în localitatea Măgdăcești, Criuleni.