Judecătoria Criuleni deschisă spre dialog și cooperare interinstituțională
În vederea creării unei platforme de comunicare cu reprezentanții comunității, colectării opiniilor tuturor părților interesate din circumscripția Judecătoriei Criuleni cu privire la îmbunătățirea activității instanței, a fost înființat un Consiliu Consultativ.
La 28 iunie 2024, Judecătoria Criuleni a organizat prima ședință a Consiliului Consultativ care a reunit reprezentanți ai judecătoriei, avocați, procurori, executori judecătorești, inspectori de probațiune, reprezentanți mass-media, asociații civile, precum și alți actori relevanți care vor acționa în interesul comunității.
În cadrul ședinței s-a discutat rolul esențial al Consiliului, s-a prezentat Planul de Dezvoltare Strategică a Judecătoriei Criuleni pe următorii 5 ani, evidențiindu-se principalele direcții și obiective strategice, precum și acțiuni concrete planificate. Reprezentanții comunității locale, prezenți la ședința Consiliului Consultativ, au susținut inițiativa de conlucrare și au venit cu propuneri, recomandări și intenții de a colabora, pentru ca procesul de dezvoltare strategică a instanței de judecată să fie mai eficient, iar serviciile prestate de aceasta îmbunătățite și mai accesibile.
Cooperarea Judecătoriei model-pilot Criuleni cu membrii Consiliului Consultativ va contribui la: înțelegerea mai bună a nevoilor comunității, identificarea soluțiilor la provocările cu care se confruntă instanța, pe de o parte, și justițiabilii, de cealaltă parte, îmbunătățirea performanței, accesibilității infrastructurale și informaționale a instanței, digitalizării activității judecătoriei.
Discuțiile în acest format, vor avea lor periodic, pentru a asigura un dialog continuu și pentru a fi mereu receptivi la nevoile justițiabililor.
Următoarea ședință a Consiliului Consultativ a fost planificată pentru 06 decembrie 2024.
Crearea Consiliului Consultativ este o activitate din Planul de dezvoltare a Judecătoriei Criuleni pentru anii 2024-2029, realizată cu suportul Proiectului USAID „Instanțe Judecătorești Model”.
Totodată, ne adresăm către publicul larg cu îndemnul de a veni cu idei și propuneri referitor examinării acestora în cadrul Consiliului. Așteptăm propunerile Dvs. la adresa instanței: jcr@justice.md, persoana de contact – Stavila Cristina, specialist în comunicare.