A A A

Ziua Europeană a Justiției Civile

24 Octombrie 2023 | 28

La 25 octombrie este marcată, anual, Ziua europeană a justiţiei civile, destinată tuturor cetăţenilor care activează în domeniul justiţiei.

Marcarea evenimentului este o iniţiativă comună a Consiliului Europei şi a Comisiei Europene și îşi propune să aducă justiţia mai aproape de cetăţeni, să îi informeze pe aceştia cu privire la drepturile lor şi cu privire la modului în care funcţionează justiţia civilă, din motiv că, dreptul civil, este omniprezent în vieţile cetăţenilor - la muncă, în relaţiile de căsătorie şi de familie, în achiziţionarea de bunuri şi servicii etc.

Cu această ocazie, și cu prilejul Zilei Juristului, care este marcată la 19 octombrie,  Judecătoria Criuleni organizează evenimentul „Ziua Ușilor Deschise” în ziua de joi, 26 octombrie 2023, în intervalul orar 09:00-16:00. În această zi, Judecătoria Criuleni oferă oportunitatea tuturor doritorilor de a cunoaște ce se întâmplă dincolo de ușile sălilor de judecată.

Curioșii sunt invitați la sediile în care își desfășoară activitatea Judecătoria Criuleni: sediul Central situat pe adresa, or. Criuleni, str. 31 august 1989 nr. 70 și sediul Secundar situat pe adresa s. Ustia , r. Dubăsari, str. Ștefan cel Mare 9.

 

Program:

  1. Mesaj de Bun Venit al Președintelui interimar al Judecătoriei d. Veaceslav Suciu.
  2. Excursie prin incinta instanței.
  3. Informare cu privire la parcursul unui dosar.
  4. Sesiune: Întrebări - Răspunsuri
  5. Curiozități.
  6. Sesiune foto.

 

 

Invitația se adresează tuturor celor interesați și în special elevilor și studenților, care doresc să-și continue studiile în domeniul dreptului.

Pentru informații suplimentare, referitor vizitei unor grupuri organizate de elevi și studenți, nu ezitați să ne contactați la numărul de telefon 0248 22 304 sau să ne scrieți la adresa de e-mail: jcr@justice.md.